20-03-2018

AMAZONE krijgt vier keer een iF Design Award 2018 uitgereikt

Tijdens de iF Design Awards van 2018 zijn vier AMAZONE machines met het wereldberoemde Design-Label onderscheiden. Bekroond werden de zaaicombinatie Cataya 3000 Super, de aanbouwveldspuit UF 2002, de compacte schijveneg Catros XL 3003 en de getrokken kunstmeststrooier ZG-TS 10001. Alle machines kregen de onderscheiding in de discipline “Product”,  voor de categorie “Farm machinery”.

Deze hoge onderscheiding bevestigt de kundigheid van het werk van de ontwerpers van AMAZONE. Samen met het onderzoeks en ontwikkelings team van AMAZONE wordt hard gewerkt aan een hoog niveau voor functionele, ergonomische en esthetische landbouwmachines voor de AMAZONE klanten.

Het aantal kandidaten voor het iF Design Award was ook dit jaar weer groot. Door de 63 leden van de onafhankelijke, internationale jury van experts werd onder de 6.400 inzendingen, uit 54 landen, het felbegeerde keurmerk toegekend. De vier machines van AMAZONE hebben de jury overtuigt door hun innovatieve combinatie van techniek, gebruiksvriendelijkheid en design.

Bij de de Cataya zaaicombinatie beoordeelde de jury dat de machine nieuwe normen stelt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Alle aanraakpunten van het centrale bedieningspaneel hebben een taalneutraal ontwerp en zijn goed beschermd tegen vervuiling. Dankzij slimme oplossingen worden bedieningsfouten uitgesloten. De innovatieve constructie en de hoge nauwkeurigheid voor het afleggen van het zaad besparen werktijd en zaad.

De compacte schijveneg Catros XL werd onderscheiden, omdat hij door zijn lichte constructie en eenvoudige bediening brandstof bespaart. Het design belichaamt niet alleen op dynamische en krachtige manier de speciale kenmerken van de AMAZONE machines, maar ondersteunt ook het gebruiksgemak van de machine.

De gedragen veldspuit UF 2002 kreeg de award als een van de modernste en meest compacte veldspuiten. Deze machine combineert zeer complexe technologieën, optimale bruikbaarheid en een modern ontwerp van de machine om op duurzame en milieuverantwoorde wijze het werk op landbouwbedrijven te verbeteren.

De nieuwe kunstmeststrooier ZG-TS overtuigde de jury door de geautomatiseerde regeling en controle van de machine waardoor de werkdruk van de bestuurder vermindert. Tegelijk minimaliseert de gestuurde as van de machine schade aan planten en grond. Het dynamische ontwerp van de trechter zorgt voor maximale vulling en draagt bij aan het markante karakter van de machine.

De iF Design Award is een van de meest bekende internationale designprijzen en onderscheidt elk jaar kenmerkende, innovatieve, ergonomische en natuurlijk esthetische producten uit alle bereiken. Tot de boordelingscriteria behoren naast de kwaliteit van de vormgeving o.a. de afwerking en materiaalkeuze, de mate van innovatie en de milieuvriendelijkheid, de functionaliteit en de ergonomie evenals de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.