Manager 4 all – Nieuwe AmaTron 4 van Amazone

04-06-2018

Als noviteit introduceert Amazone met zijn nieuwe AmaTron 4 een volledig nieuwe zelfontwikkelde ISOBUS-terminal in tabletstijl. De vierde generatie van de AmaTron biedt maximaal bedieningscomfort en laat geen wensen meer open. Dankzij het 8-inch touch-kleurenscherm wordt comfortabel werken met complexe machines en machinecombinaties een vanzelfsprekendheid. Het reflectie arme scherm kan eenvoudig worden afgelezen en gebruikt. De bediening kan worden uitgevoerd met de 12 toetsen, maar ook de schakelvlakken in het touchscreen. Bovendien bevinden zich op de bovenste rand van de terminal 3 directe selectieknoppen, waarmee kan worden geschakeld tussen het machine, GPS en het hoofdaanzicht.

Ook door swipen met de vinger komt men intuïtief door het duidelijk en eenvoudig gestructureerde bedieningsmenu. Een vrij configureerbare statusbalk bovenaan het scherm geeft te allen tijde de gekozen parameters en informatie, ongeacht in welk menu of submenu men zich bevindt. Dankzij het snelstartmenu kunnen wijzigingen in de belangrijkste instellingen binnen enkele seconden worden uitgevoerd en opdrachtgegevens worden geïmporteerd of geëxporteerd. Een praktische MiniView-weergave helpt ook om de belangrijkste instellingen van de machine altijd in zicht te hebben, vooral wanneer het er op aan komt. Om het 8-inch multi-touch-kleurendisplay volledig te gebruiken om het volledige schermoppervlak weer te geven, worden de schakelvlakken in het aanraakscherm automatisch aan- en uitgeschakeld. Zodra een hand voor het bedienen nadert, wordt deze gedetecteerd door een benaderingssensor aan de voorzijde van de AmaTron 4, zodat de 12 knoppen worden weergegeven. Een lichtsensor in de AmaTron 4 schakelt automatisch het aanzicht tussen de dag- en nachtmodus, afhankelijk van de lichtomstandigheden, en past de helderheid van het scherm voortdurend aan de omgevingscondities aan.

Om aan alle eisen te voldoen, biedt AMAZONE verschillende licentie verplichte software voor de AmaTron 4 aan  De automatische kopakker- en sectieschakeling GPS-Switch Basic of GPS-Switch Pro, documentatie en opdrachtmanagement GPS Maps & Doc, de parallelle stuurhulp GPS-Track en AmaCam voor gebruik van een ​​camera zijn reeds geïnstalleerd, zodat er geen extra software nodig is. Gedurende 50 uur kunnen de applicaties gratis worden uitgeprobeerd. Pas later kan worden besloten of een permanente activering moet plaatsvinden. Vooral de documentatie en opdrachtmanagement met Maps & Doc GPS heeft zich flink doorontwikkeld, en ondersteunt een praktijkgerichte benadering waarmee opdrachten snel en efficiënt kunnen worden uitgevoerd. De nieuwe AmaCam-licentie biedt in het dagelijkse werk, onder andere dankzij de automatische herkenning van het achteruitrijden een intelligente verlichting. Zodra de tractor en de machine achteruit rijden, wordt het beeld van een optionele achteruitrijcamera automatisch toegevoegd aan het beeld op het display.

Multi touch-kleurendisplay heeft AMAZONE een ISOBUS-terminal ontwikkeld, Waarmee comfortabel werken tijdens het rijden een vanzelfsprekendheid is.

Eenvoudige en snelle navigatie zoals met een tablet.  Door met de vinger te vegen kunt u intuïtief door het overzichtelijke en eenvoudig gestructureerde bedieningsmenu navigeren.

Het schakelen tussen verschillende applicaties is zeer comfortabel gemaakt met behulp van de app-carrousel. Het is gemakkelijk om tussen de belangrijkste bedieningspagina’s te swipen.

Bij gebruik van de AmaCam-licentie schakelt een optioneel geïnstalleerde achteruitrijcamera automatisch het beeld tijdens het achteruitrijden in. Het lastig overschakelen vervalt.

0 antwoorden