ZA-V met EasySet 2

De oplossing voor meer precisie en bedieningscomfort

Voor de serie kunstmeststrooiers ZA-V biedt AMAZONE nu de EasySet 2-terminal in de instapklasse als alternatief voor hydraulische schuifbediening. EasySet 2 maakt elektrische schuifbediening mogelijk met een druk op de knop. Hiermee vervallen de hydraulische slangaansluitingen voor de schuifbediening en er is slechts een 12 V-stroomaansluiting nodig voor de bedieningscomputer.

 

EasySet 2 kent geen menunavigatie. Dit betekent dat elke toets een functie vertegenwoordigt en daardoor zeer gemakkelijk te bedienen is. De doseerschuiven kunnen aan beide zijden of aan één zijde elektrisch worden geopend en gesloten. De gewenste strooihoeveelheid wordt in de terminal ingevoerd en kan tijdens het strooien in enkele of tiende stappen worden gewijzigd. Daardoor hoeft men niet van de tractor af te stappen en vervalt het handmatig instellen op de schaalverdeling aan de achterkant van de machine.

 

In combinatie met een snelheidssignaal kan de nieuwe EasySet 2 de schuifpositie aanpassen aan veranderende werksnelheden. De grootte van de uitloopopening wordt automatisch aangepast aan de rijsnelheid, zodat de toedieningshoeveelheid altijd constant blijft.

 

Als de elektrische kantstrooier Limiter V+ wordt gebruikt voor kantstrooien, kan deze met een druk op de knop worden ingeschakeld. De hoogte van de Limiter V+ kan worden aangepast met behulp van plus-toetsen en min-toetsen en kan bovendien de werpafstand van de meststof in verschillende mate beïnvloeden. Op deze manier is het heel eenvoudig om vanuit de tractorstoel tussen de strooimethoden, kant-, rand- en greppelstrooien te schakelen of de betreffende instelling tijdens het werk te optimaliseren vanuit de tractorcabine.

 

Een ander speciaal kenmerk is de geïntegreerde hectareteller, waarmee de gebruiker altijd een overzicht heeft van de capaciteit van de machine.

0 antwoorden