AMAZONE fronttank FT 1502 met UF 1602 en 2002

De voordelige zelfrijder tot en met 3.500 liter en niveaumanagement

Nadat AMAZONE de FT 1001-fronttank al enkele jaren met succes aanbiedt, wordt het assortiment nu uitgebreid met de FT 1502. Met de FT 1502 fronttank kan het tankvolume van de UF 02 veldspuit eenvoudig worden vergroot met 1500 liter. Zo heeft bijvoorbeeld een UF 2002 in combinatie met de FT 1502 een tankvolume van 3.500 liter. Dankzij de optionele FlowControl + en het compacte ontwerp is de fronttank de ideale oplossing voor het uitbreiden van de capaciteit van de UF 02.

 

Doordachte constructie voor de hoogste veiligheid
Of het nu op het erf of in de schuur is, er is altijd een geschikte wegzetruimte voor de compacte combinatie op transportwielen te vinden. De eenvoudige bediening overtuigt al na slechts enkele keren gebruik. De voorgeschreven inwendige reiniging van de spuitcombinatie wordt uitgevoerd met de 350 l grote schoonwatertank van de UF02. De compacte spuitcombinatie toont zijn voordelen vooral bij transport door krappe doorgaande straten in de bebouwde kom.

Vulniveau-management FlowControl+
Het speciale kenmerk van de FT 1502 is gebaseerd op de 100 % integratie van de fronttank in de gedragen spuit door het elektronische vulmanagement FlowControl+ in de ISOBUS-terminal. Technische basis voor FlowControl+ zijn de beide elektronische niveaumeters in de voorste- en achterste tank en twee krachtige injectoren. Deze worden gevoed door een extra 150 l/min pomp van de UF. De transportcapaciteit in elke richting bedraagt maximaal 200 l/min. Door het permanent rondpompen tussen de fronttank en de achtertank wordt de spuitvloeistof altijd ideaal gehomogeniseerd. De ISOBUS-terminal regelt automatisch het spuitcircuit, zodat er altijd een optimale gewichtsverdeling is. Dit voorkomt, dat de vooras voortijdig wordt ontlast. Dankzij FlowControl+ worden beide tanks automatisch gevuld tijdens het vulproces en beide tanks automatisch geleegd tijdens het leegzuigen. Bovendien worden de beide tanks ook gereinigd.

Met de handmatige bediening kan de automatische functie van de FlowControl+ worden uitgeschakeld en de fronttank alleen voor extra transport van schoonwater en te spuiten water worden gebruikt. In de praktijk ondersteunt de FlowControl+ pomp het vulproces, zodat een maximale zuigcapaciteit tot 400 l/min voor de gehele combinatie mogelijk is.

Interessant alternatief voor een zelfrijder
Met een tankinhoud tot 3500 liter kan de combinatie van UF 02 en FT 1502 in combinatie met een moderne tractor een interessant alternatief zijn voor een zelfrijdende veldspuit. Voor deze zelfrijdende combinatie overtuigen de prijs en het extra gebruik van de tractor voor andere taken.

0 antwoorden