Fendt klimt helemaal naar de top van de Europese dealer tevredenheidsbarometer 2018

Dealer Satisfaction Index 2018

Christian Erkens, directeur Fendt Sales voor EME (Europa en het Midden-Oosten)

“We zijn blij dat onze distributiepartners in de verschillende Europese landen onze samenwerking zo positief beoordelen”, zegt Christian Erkens, directeur Fendt Sales voor EME (Europa en het Midden-Oosten). “Vooral in een jaar waarin we ons op onbekend terrein hebben begeven door de uitbreiding van onze portfolio van Fendt-tractoren, maaidorsers, veldhakselaars, grote balenpersen en hooibouwmachines met nieuwe rupstrekkers, veldspuiten, ronde balenpersen en opraapwagens in het kader onze full-line visie. Het goede resultaat stimuleert ons om de uitstekende dialoog die we al tientallen jaren met onze handelspartners hebben, te behouden en verder te ontwikkelen om ook in de toekomst onze toppositie te behouden.

De dealers die in 2018 aan de enquête deelnamen kwamen uit tien landen waaronder België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Nederland, en het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Hongarije.

De DSI-enquête werd gehouden in juni en juli 2018, met als doel de kwaliteit van de relatie tussen de fabrikanten van landbouwmachines en hun dealers te toetsen op 14 specifieke punten: zoals merkimago, de marketing voor tractoren en onderdelen, de service en de mate van terugbetaling van garantie-afhandelingen. Verder werden de relatie dealer/leverancier, de ontwikkeling van het machineaanbod, financiering en diefstalpreventie geëvalueerd. De internationale federatie van dealers, CLIMMAR, werd opgericht in 1953. Momenteel telt zij 16 professionele organisaties in de sector van landbouwmachines en -technologie.

0 antwoorden