DLG bekroont ook zelfreinigende luchtfilter van Fendt met een zilveren medaille

Op 7 december werd het zelfreinigende luchtfiltersysteem van Fendt bekroond met de zilveren Innovation Award Agritechnica 2022 door de internationale innovatiecommissie van de Duitse landbouwvereniging (DLG). Het zelfreinigende luchtfilter is verkrijgbaar voor de Fendt 900 Vario en Fendt 1000 Vario series.

“Fendt tractoren van 296 – 517 pk worden wereldwijd op grote landbouwbedrijven gebruikt. Ze zijn erg populair bij klanten in regio’s zoals Zuid-Amerika of Australië. Daar is de grond meestal droog en wordt veel stof ontwikkeld. Dankzijn de automatische regeling van ons zelfreinigend luchtfiltersysteem kunnen bestuurders blijven werken zonder onderbrekingen. Bovendien verlengt de regelmatige automatische reiniging de levensduur van de machine – wat volledig in het belang is van van onze klanten,” zegt Christoph Gröblinghoff, voorzitter van de raad van bestuur van AGCO/Fendt Raad van Bestuur.

Zelfreinigend luchtfiltersysteem voor tractoren van de hogere PK klasse

Zelfreinigende luchtfilter op de Fendt 900 Vario

Zelfreinigende luchtfilter op de Fendt 1000 Vario

Voor gebruik in regio’s met veel stofvorming biedt Fendt als eerste fabrikant een optionele zelfreinigende luchtfilter aan  Het filtersysteem combineert een continue afzuiging met actieve filterreiniging in een reinigingscyclus van 30 seconden. De filter wordt tijdens het rijden uitgeblazen dit vermijdt stilstandtijden gewoonlijk geassocieerd met een handmatige filterreiniging. Tijdens de reinigingscyclus wordt de filter tweemaal uitgeblazen, telkens met een 10-seconden voorloop en naloop. De stoffilter heeft zijn eigen persluchttank van 12 bar. De persluchtstroom wordt geregeld door een magneetventiel of pulsventiel. Net voor het uitblazen wordt het toerental van de ventilator opgevoerd en blijft en blijft daarna nog een tijdje zo draaien. Dit verbetert de resultaten. De bestuurder wordt op de hoogte gebracht over het reinigingsproces via een pop-up venster op de terminal, zo kan hij kiezen voor een handmatige of volledig automatische activering het reinigingsproces. De filter heeft een levensduur van ongeveer twee jaar. Dit systeem vereist een speciaal ontwikkeld filterpatroon.

0 antwoorden