Amazone UX SmartSprayer

Spot Farming op het hoogste niveau in gebruik

In het voorjaar van 2021 gaat AMAZONE de praktijk in met de UX 5201 SmartSprayer getrokken veldspuit met een werkbreedte van 36 meter. Er wordt op een groot akkerbouwbedrijf de exacte toepassing van bladherbiciden “groen in groen” in realtime uitgevoerd. De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing. De volvelds toepassing van bodemherbiciden in dezelfde rit vanuit een extra tank is ook mogelijk met een 2-leidingssysteem. De eerdere veldtesten hebben aangetoond dat de technologie het gebruik van herbiciden tot wel 90 procent vermindert, afhankelijk van de onkruiddruk en de veldomstandigheden. Uitgebreide veldproeven in suikerbieten, maïs en koolzaad zullen de voordelen van de technologie dit jaar verder uitwijzen.

De nieuw ontwikkelde hightech spuitboom heeft de camera- en lichtmodules op een praktische manier geïntegreerd en zorgt voor een precieze spot-applicatie via de actieve ContourControl-spuitboomgeleiding en de actieve dansonderdrukking SwingStop, die uniek is op de markt. De combinatie van individueel geschakelde pulserende dophouders (PWFM) en speciaal afgestemde Spot-Fan spuitdoppen van Agrotop met een dopafstand van 25 cm zorgt voor een exacte plaatsspecifieke toediening en een maximaal besparingspotentieel bij werksnelheden tot 12 km/u.

Het Bosch-beeldherkenningssysteem herkent bestaand onkruid in milliseconden vanaf een zeer vroeg stadium om herbiciden met hoge precisie en efficiënt op het doelvlak toe te dienen. De speciaal ontwikkelde led-verlichtingstechniek zorgt voor ondersteuning bij moeilijke lichtomstandigheden zoals schaduw en natuurlijk ’s nachts. Een ander voordeel van de geïntegreerde SmartSprayer-oplossing is zijn superioriteit ten opzichte van satellieten en drones, aangezien planten in het millimeterbereik worden herkend en toepassingen in realtime mogelijk maken.

Met welke veldspecifieke instelling en met welk aanbevolen herbicidenmengsel het SmartSpraying-systeem het beste kan worden gebruikt en wanneer, is gebaseerd op de uitgebreide xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming. Gebaseerd op de goede professionele praktijk van geïntegreerde gewasbescherming, worden verschillende parameters zoals teelt, onkruidspectrum en weersomstandigheden automatisch gebruikt vanuit de xarvio ™ FIELD MANAGER, verwerkt tot een besluit en overgedragen naar het SmartSpraying-systeem. Dit zorgt ervoor dat de herbicidetoepassing op de juiste plaats, op het juiste moment en met de juiste intensiteit wordt uitgevoerd.

AMAZONE heeft samen met Bosch en BASF Digital Farming een breed scala aan onderzoeksactiviteiten uitgevoerd en met zijn interdisciplinaire expertise omgezet in een goed toepasbaar product. Deze toonaangevende SmartSprayer-technologie zal de komende jaren geleidelijk op de markt worden gebracht, die uniek is in de wereld qua technische mogelijkheden en systeembenadering.

 

Video UX SmartSprayer: www.amazone.de/smartsprayer

0 antwoorden